Semafonie

KPN Semafonie

Nieuws

Vernieuwingen semafonie

De mogelijkheden voor semafoniegebruikers zijn uitgebreid. Zo is het nu ook mogelijk om via IP oproepen te initiëren.
De traditionele analoge telefoon- en/of modemlijn(en) kunnen vervangen worden door een vaste of mobiele internet verbinding. Waardoor sneller verbinding gemaakt kan worden met het semafonie-platform en het gebruik van analoge lijnen kan worden afgeschaft. Indien extra bedrijfszekerheid is gewenst kan er voor gekozen worden om de traditionele telefoon en/of modemlijn(en) nog als back-up voorziening in te implementeren. Als communicatie-protocol over de IP verbinding kan gebruik gemaakt worden van SOAP of het traditionelere UCP.

Ook is het mogelijk via een persoonlijke (beveiligde) webpagina oproepen te initiëren. Hiervoor kan gebruik gemaakt worden van ieder device (pc, laptop, tablet, smartphone) met internetconnectie.

Voor bediening door bijvoorbeeld een telefoniste of bewaker kan gebruik gemaakt worden van een alarmconsole. Dit is een webpagina waarin op basis van “wat, waar, wie” vragen kunnen allerlei alarmeringsscenarios worden voorgedefinieerd. Al dan niet met een vaste of een variabele alarmeringstekst. Deze webpagina’s kunnen vanaf meerdere werkstations worden benaderd. De schermindelingen kunnen door uw beheerder zelf worden gedefinieerd. Per schermindeling dient een apart abonnement te worden afgesloten. Bij verschillende dag- en nachtscenarios zijn er dus minimaal 2 alarmconsole-abonnementen noodzakelijk.
Om collega’s die niet in de primaire alarmeringsprocessen zijn betrokken en niet beschikken over een semafoon toch te informeren, kan er parallel aan het semafonie-bericht een email of SMS worden verstuurd. Hiervoor worden additionele kosten in rekening gebracht.

KPN Semafonie

Semafonie, ook wel Paging genoemd, is een dienst die kan worden gebruikt om iemand een tone, numeriek of tekstbericht te sturen. De dienst wordt gezien als de voorloper van SMS en Whatsapp en heeft haar sporen gedurende vele jaren reeds verdiend. Technologische ontwikkelingen hebben ervoor gezorgd dat we tegenwoordig op talloze wijzen berichten kunnen versturen en absorberen. Wie maakt er geen gebruik van SMS, FaceTime of apps waarmee, via WiFi, berichten kunnen worden verstuurd? Echter is het altijd maar de vraag of er bereik is en of het bericht wel wordt ontvangen. Semafonie kenmerkt zich door de snelle verzending en uitstekende bereikbaarheid, ook in gebouwen en zelfs kelders. Hierdoor is Semafonie veelal een missie- of bedrijfskritische communicatietoepassing waarbij falen geen optie is.

KPN biedt bedrijven en instellingen de dienst KPN Semafonie. In geval van een calamiteit kunt u snel de juiste personen informeren en erop vertrouwen dat uw bericht ook snel wordt ontvangen. Semafonie stoort geen andere apparatuur, waardoor het uitermate geschikt is voor gebruik in bijvoorbeeld ziekenhuizen en kritische werkomgevingen.

Semafoons

Bekijk hieronder de beschikbare POCSAG-semafoons, welke geschikt zijn voor het Nationaal 3 net.

BR802L, tekst
BR802L, tekst
BR502, numeriek
BR502, numeriek

Abonnementen

KPN Semafonie kent diverse abonnementsvormen, elk met eigen functionaliteiten. Met een tone abonnement zorgt de toon van de oproep voor oproepherkenning. Een numeriek abonnement geeft de mogelijkheid om met de oproep een nummer mee te sturen waaraan de oproeper te herkennen is. Met een tekst abonnement kunt u een tekstboodschap op uw semafoon ontvangen.

Ieder abonnement is uit te breiden met groepsfunctionaliteit, waarmee alle semafoons binnen een groep in één keer kunnen worden opgeroepen. Er is al een abonnement vanaf €7,50 per maand en u kunt kiezen uit diverse maandabonnementen.

Abonnementen
Abonnementen